Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách
Show full item record
No preview available
Title:
|
Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách |
Author: |
Náhunková, Alice
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá rešerší současných výzkumů o možnostech používání enzymů aminooxidáz k dosažení snížení, či eliminaci biogenních aminů v potravinách. V práci je uvedena obecná charakterizace biogenních aminů, problematika metabolizování a biologických účinků biogenních aminů po pozření jejich vysokých koncentrací. Okrajově se zabývá i otravou histaminem. Také je charakterizován enzym aminooxidáza v několika jejich formách, včetně výskytu a funkcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/43814
|
Date:
|
2019-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
49730
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account