Produkce a spotřeba biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Bartošová, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:10:27Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:10:27Z |
|
dc.date.issued |
2018-11-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/44036
|
|
dc.description.abstract |
Téma bakalářské práce je zaměřeno na produkci a spotřebu biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů, legislativní rámec upravující oblast biopotravin, jejich produkci a distribuci, komparaci ekologického a konvenčního zemědělství a ekologické zemědělství jako způsob ochrany životního prostředí. Praktická část se zabývá spotřebou biopotravin, dále navazuje na senzorickou analýzu a identifikuje rizika spojená s produkcí a spotřebou biopotravin včetně návrhů na opatření pro eliminaci těchto rizik. |
|
dc.format |
69 s. (93 723 znaků), 12 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biopotravina
|
cs |
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
produkce
|
cs |
dc.subject |
spotřeba
|
cs |
dc.subject |
životní prostředí
|
cs |
dc.subject |
lidské zdraví
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
analýza rizik
|
cs |
dc.subject |
organic food
|
en |
dc.subject |
organic agriculture
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
consumption
|
en |
dc.subject |
environment
|
en |
dc.subject |
human health
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
risk analysis
|
en |
dc.title |
Produkce a spotřeba biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví |
|
dc.title.alternative |
Production and Consumption of Organic Food Related to the Environment and Human Health |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lukášková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2019-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theme of the thesis is focused on the production and consumption of organic food related to the environment and human health. The theoretical part contains the definition of basic terms, the legislative framework regulating the area of organic food, their production and distribution, the comparison of ecological and conventional agriculture and organic farming as a way of protecting the environment. The practical part deals with the consumption of organic food, the sensory analysis and identifies the risks associated with the production and consumption of organic food, including proposals for measures to eliminate these risks. |
|
dc.description.department |
Ústav environmentální bezpečnosti |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Řízení environmentálních rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Environmental Risk Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Security of Society |
en |
dc.identifier.stag |
51025
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2019-05-14 |
|
local.subject |
biopotraviny
|
cs |
local.subject |
biofood
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account