Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín

Show full item record

No preview available
Title: Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Author: Dvořáková, Monika
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: V této diplomové práci byla hodnocena fyzikálně chemická charakterizace tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Bylo hodnoceno bílé víno odrůdy Chardonnay, růžové víno odrůdy Cabernet Sauvignon Rosé a červené víno odrůdy Merlot. Teoretická část popisuje charakteristiku daných odrůd vinné révy, oblasti pěstování, technologii výroby vína a fyzikálně - chemické vlastnosti. Praktické části byly hodnoceny konkrétní metody k porovnání fyzikálně - chemických charakteristik, jako hustota vína, pH vína, obsah siřičitanů, stanovení množství veškerých titrovatelných kyselin, polyfenolů, antokyanů, obsah barviv v červených a růžových vínech a trichromatické charakteristiky. V této části byly popsány principy metod. V porovnání výsledků nebyl stanoven významný rozdíl v porovnání hustot a trichromatických charakteristik mezi jednotlivými vzorky vín. Ostatní metodiky stanovení byly statisticky významné.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45445
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 53092


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
dvořáková_2019_dp.pdf 1.912Mb PDF View/Open None
dvořáková_2019_op.pdf 695.6Kb PDF View/Open None
dvořáková_2019_vp.pdf 702.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account