Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem

Show full item record

No preview available
Title: Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Author: Helis, Martin
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na stanovení základních a pokročilých parametrů udávajících technologickou kvalitu a využitelnost mouk z pšenice s modrou aleuronovou vrstvou. Velká část práce se věnuje možnostem využití barevné pšenice v porovnání s běžnou pšenicí. Zjiš-ťována byla také možná pekárenská využitelnost mouk s modrou aleuronovou vrstvou. Vý-sledky zkoušky tažnosti ukázaly, že těsta z odrůdy Skorpion jsou dostatečně tažné, avšak lze očekávat, že budou podléhat snadnějšímu roztržení. Sledováním chování při farinogra-fickém měření a záhřevu pomocí Mixolabu byly nalezeny rozdíly mezi moukou komerční. Výsledky prokazují možnou použitelnost testované modré pšenice v pekárenské výrobě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45489
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53160


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
helis_2019_dp.pdf 2.570Mb PDF View/Open None
helis_2019_op.pdf 696.4Kb PDF View/Open None
helis_2019_vp.pdf 691.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account