Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu |
Author: |
Swaczynová, Kateřina
|
Advisor: |
Buňková, Leona
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá izolací mikroorganizmů degradujících biogenní aminy.V dané problematice byla provedena charakterizace biogenních aminů, jejich vznik a reakce, faktory ovlivňující produkci biogenních aminů,výskyt biogenních aminů a možnosti jejich snížení. V praktické části byla provedena izolace mikroorganizmů z potravinových matric rostlinného původu a následně jejich identifikace pomocí metody MALDI-TOF MS. Nakonec byla ověřena jejich degradační schopnost pomocí metody HPLC. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45521
|
Date:
|
2019-02-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
53212
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account