Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice
Show full item record
No preview available
Title:
|
Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice |
Author: |
Zbořilová, Pavla
|
Advisor: |
Mlček, Jiří
|
Abstract:
|
Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné in-formace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou ob-saženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin, jejich výskyt i dnešní dostupnost. Květy těchto rostlin byly popsány a vyzdvihla jsem především jejich využití v potravinář-ství i kosmetice. Bakalářská práce obsahuje nové poznatky a studie o jedlých květech. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45613
|
Date:
|
2019-01-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Discipline:
|
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
Grade for thesis and defense:
|
E
53334
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account