dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Zbořilová, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2019-07-04T09:11:34Z |
|
dc.date.available |
2019-07-04T09:11:34Z |
|
dc.date.issued |
2019-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/45613
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné in-formace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou ob-saženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin, jejich výskyt i dnešní dostupnost. Květy těchto rostlin byly popsány a vyzdvihla jsem především jejich využití v potravinář-ství i kosmetice. Bakalářská práce obsahuje nové poznatky a studie o jedlých květech. |
|
dc.format |
32s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
okrasné rostliny
|
cs |
dc.subject |
levandule úzkolistá
|
cs |
dc.subject |
pivoňka lékařská
|
cs |
dc.subject |
měsíček lékařský
|
cs |
dc.subject |
viol-ka trojbarevná
|
cs |
dc.subject |
vřes obecný
|
cs |
dc.subject |
šafrán setý
|
cs |
dc.subject |
jasmín velkokvětý
|
cs |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.subject |
ornamental plants
|
en |
dc.subject |
lavender
|
en |
dc.subject |
peony
|
en |
dc.subject |
marigold
|
en |
dc.subject |
violet
|
en |
dc.subject |
heather
|
en |
dc.subject |
saffron
|
en |
dc.subject |
jasmine
|
en |
dc.title |
Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice |
|
dc.title.alternative |
Flowers of the Ornamental Plants and Their Usage in Food Industry and Cosmetics |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Černeková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2019-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis gives a characteristic of edible flowers from a food, cosmetic and pharmacological point of view. The aim of the work was to unify and highlight the necessa-ry information about seven species of ornamental plants (lavender, peony, marigold, three-colored violet, heather, saffron, jasmine). The text contains the characteristics of seven spe-cies of ornamental plants, their occurrence and actual availability. These flowers were described and highlighted their importance for use in food and cosmetics. The bachelor thesis contains new findings and studies about edible flowers. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
53334
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2019-05-15 |
|