Sýry typu "Pasta-Filata"

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sýry typu "Pasta-Filata"

Show full item record

No preview available
Title: Sýry typu "Pasta-Filata"
Author: Chvatíková, Marie
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo popsat výrobu sýru typu "Pasta-Filata" a faktory, které ovlivňují výrobu těchto sýrů. Nejdůležitější operací při výrobě pařených sýrů je samotné paření sýřeniny při teplotě 65 - 90°C podle druhu vyráběného sýru. Při této teplotě se mění funkční vlastnosti sýru a sýřenina se stává plastickou a dá se různě tvarovat. Existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit výrobu těchto sýrů a tím mohou pozměnit jejich funkční vlastnosti například, že sýr při procesu paření nepůjde tvarovat do požadovaného tvaru. Proto je důležité dodržovat správnou výrobní praxi u jednotlivých pařených sýrů. Součástí práce je také charakteristika jednotlivých zástupců pařených sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/46297
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 49722


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
chvatíková_2020_dp.pdf 2.606Mb PDF View/Open None
chvatíková_2020_op.pdf 822.9Kb PDF View/Open None
chvatíková_2020_vp.pdf 839.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account