dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Mayer, Ferdinand
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:42Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:42Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/46893
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo představit fermentované rostlinné produkty a popsat jejich využití v gastronomii. První dvě kapitoly jsou věnovány obecnému představení fermentace jako takové a rostlinných produktů vhodných pro zpracování pomocí fermentace, dále navazuje samotná charakteristika vybraných fermentovaných rostlinných produktů. Byly vybírány především produkty, se kterými se lze setkat na tuzemském trhu, popřípadě se těší popularitě v jejich domácí přípravě. Na závěr jsou prezentovány aktuální trendy vztahující se k fermentovaným rostlinným produktům. |
|
dc.format |
44 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
rostlinné produkty
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
bakterie octového kvašení
|
cs |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
plant products
|
en |
dc.subject |
yeasts
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
acetic acid bacteria
|
en |
dc.title |
Gastronomické využití fermentovaných rostlinných produktů |
|
dc.title.alternative |
Gastronomic use of fermented plant products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Salek, Richardos Nikolaos |
|
dc.date.accepted |
2020-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis was to introduce fermented vegetable products and describe their usage in gastronomy. First two chapters are dedicated to general introduction of fermentation itself and vegetable products, which are suitable for the process of the fermentation, next, the very characterization of the chosen fermented vegetable products will follow. The products were chosen primarily on the basis of their accessibility on domestic market, alternatively, their popularity in home-made preparation. In conclusion, there are presented current trends related to the fermented vegetable products. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
50857
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-13 |
|