dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Jiříčková, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T02:22:59Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T02:22:59Z |
|
dc.date.issued |
2007-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/4698
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce zkoumá vliv různých doporučených stabilizátorů na jakost termizo-vaných sýrů. Počáteční experimenty s rozsáhlým souborem stabilizátorů byly realizovány na výrobním zařízení ve školním poloprovoze. Následovalo hodnocení těchto výrobků a doporučení redukovaného počtu stabilizátorů pro další výroby. Po ukončení výběru byly doporučeny dva nejlepší stabilizátory mlékárně Kromilk spol. s r. o. v Kroměříži pro plnou standardní výrobu, s daným technologickým postupem, která byla provedena na provozním zařízení mlékárny Kromilk spol. s r. o. v Kroměříži. Termizované sýry byly podrobeny chemické, senzorické a mikrobiologické analýze. Reo-logické vlastnosti se posoudily dynamickou oscilační reometrií. Popsanými metodami byly vybrány dva nejvhodnější stabilizátory do termizovaných sýrů a z těchto dvou doporučen mlékárně Kromilk spol. s r. o. stabilizátor NATUR TERMIX B1, který nejlépe ovlivnil jakost termizovaného sýru a je ekonomicky nejvýhodnější, takže mlékárna při dodržení kvalitativních standardů dosáhne i ekonomicky výhodné výroby. |
cs |
dc.format |
80 s., 11 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1181998 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
termizovaný sýr
|
cs |
dc.subject |
stabilizátory
|
cs |
dc.subject |
termizace
|
cs |
dc.subject |
chemická analýza
|
cs |
dc.subject |
mikrobiologická analýza
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
reologické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
thermiz cheese
|
en |
dc.subject |
stabilizer
|
en |
dc.subject |
chemical analysis
|
en |
dc.subject |
microbiology analysis
|
en |
dc.subject |
sensorial analysis
|
en |
dc.subject |
rheology characteristics
|
en |
dc.title |
Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
Study of possibilities bonuse of adjuncted material on quality of milk products |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2007-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
There is examined influence of several recommended stabilizers on thermiz chees quality in this master thesis. Initiatory experiments with extensive set of stabilizers were realized on production facility in school pilot plant. It followed by the classification of these pro-ducts and there was recommended reduced amount of stabilizers for next production. When the selection was done there were recommended two prime stabilizers to diary works Kromilk spol. s.r.o. in Kroměříž for full standard production with exist technological pro-cess. This full standard production was fulfilled in operation equipment of diary work Kro-milk spol.s r.o. in Kroměříž. Thermiz chees were conquered by chemical, sensorial and mikrobiology analyse. Rheology characteristics were judged by dynamic oscillatory reome-tri. There were choose two optimal stabilizers for thermiz chees on base of these circumscribed metods and from these two stabilizers was directed NATUR TERMIX B1 to diary work Kromilk spol. s r.o., which best affected quality of thermiz chees and is economically op-timal. So this diary work along with compliance of qualitative standards achieve also eco-nomically profitable production. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5192
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
C |
|