Využití komunikačních nástrojů v B2B segmentu firmy Pekařství Křižák s.r.o.
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Káčerková, Eliška
|
|
dc.contributor.author |
Křižáková, Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:49Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:49Z |
|
dc.date.issued |
2021-01-29 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47057
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá komunikačními nástroji především na business to business trhu potravinářské firmy s cílem zlepšení služeb a komunikace směrem ke svým zákazníkům. Zkoumá využití těchto nástrojů přímo v jedné z firem, a to ve společnosti Pekařství Křižák s.r.o. Kvalitativní výzkum ve formě polostrukturovaných rozhovorů se dotazuje přímo odběratelů tohoto pekařství na spokojenost s komunikací a produkty firmy. K práci je doplněn i postupný vývoj prodeje bunsek od jejich začátku výroby. Na základě zjištění jsou navrženy další kroky pro zlepšení komunikace a služeb tohoto produktu. |
|
dc.format |
64 s. (96 650 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
komunikační nástroje
|
cs |
dc.subject |
business to business trh
|
cs |
dc.subject |
strategický marketing
|
cs |
dc.subject |
služby v potravinářství
|
cs |
dc.subject |
bunsky
|
cs |
dc.subject |
Pekařství Křižák s.r.o
|
cs |
dc.subject |
communication tools
|
en |
dc.subject |
business to business market
|
en |
dc.subject |
strategic marketing
|
en |
dc.subject |
food services
|
en |
dc.subject |
buns
|
en |
dc.subject |
Pekařství Křižák s.r.o
|
en |
dc.title |
Využití komunikačních nástrojů v B2B segmentu firmy Pekařství Křižák s.r.o. |
|
dc.title.alternative |
Use of Communication Tools in B2B Segment of the Company Pekařství Křižák s.r.o. |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bureš, Vladislav |
|
dc.date.accepted |
2021-05-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work deal with communications tools primarily on business to business market of food company with the goal of better services and communication with the customers. The work is examining usage of this tools in the company Pekařství Křižák s.r.o. The quality research in the form of semi-structural interviews is asking directly subscribers or customers of this bakery if they are satisfied with the communication and products of this company. The work is supplemented with gradual development of sale with product- buns from their start of production. On the base of finding, there are proposed next steps for better comunication and services of this bakery. |
|
dc.description.department |
Ústav marketingových komunikací |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Marketingové komunikace |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Marketing Communications |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta multimediálních komunikací |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Multimedia Communications |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Mediální a komunikační studia |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Media and Communication Studies |
en |
dc.identifier.stag |
59264
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2021-04-23 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account