dc.contributor.advisor |
Pachlová, Vendula
|
|
dc.contributor.author |
Navrátilová, Jiřina
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T07:17:59Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T07:17:59Z |
|
dc.date.issued |
2020-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47313
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá plody moře, jejich rozdělením a charakteristikou jednotlivých druhů. Dále popisuje proces zpracování plodů moře od vylovení z moře až po jejich zpracování v průmyslových závodech, včetně způsobů prodloužení jejich trvanlivosti jako je chlazení, mrazení a různé způsoby balení. V bakalářské práci jsou také popsány výhody a možná rizika konzumace mořských plodů. |
|
dc.format |
47s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mořské plody
|
cs |
dc.subject |
měkkýši
|
cs |
dc.subject |
korýši
|
cs |
dc.subject |
prodloužení trvanlivosti
|
cs |
dc.subject |
výhody a rizika konzumace plodů moře
|
cs |
dc.subject |
Seafood
|
en |
dc.subject |
molluscs
|
en |
dc.subject |
crustaceans
|
en |
dc.subject |
extension of shelf life
|
en |
dc.subject |
benefits and risks of eating seafoods
|
en |
dc.title |
Zpracování a kvalita plodů moře |
|
dc.title.alternative |
Quality and Processing of Seafood |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šenkýřová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2021-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with seafood, divides and characterizes individual species. It also describes the process of processing seafood from harvesting from the sea to their processing in industrial plants, including methods to extend their shelf life such as refrigeration, freezing and various packaging methods. The bachelor thesis also describes the benefits and possible risks of eating seafood. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
59616
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2021-05-18 |
|