Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích
Show full item record
No preview available
Title:
|
Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích |
Author: |
Lenárdová, Iveta
|
Advisor: |
Lukášková, Eva
|
Abstract:
|
Práce se zabývá základními principy zajištění stravování obyvatel v krizových situacích - popisuje zúčastněné orgány a orgány zodpovědné za zajištění stravování, důležité výživové hodnoty obyvatel a rozdělení obyvatel do stravovacích skupin podle věku, fyzické aktivity a pohlaví. Práce dále informuje čtenáře o problematice nemoci celiakie a vysvětluje základní pravidla bezlepkového stravování. Pro potřeby analýzy jsou potraviny rozděleny do skupin dle druhu potraviny. Analýza zobrazuje dostupnost bezlepkových potravin v obchodních sítích a na jejím základě je sestaven návrh vhodné skladby stravy a konkrétní jídelní lístky pro každou skupinu obyvatel. Jídelní lístky jsou nutričně vyhodnoceny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47669
|
Date:
|
2019-11-01 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav ochrany obyvatelstva |
Discipline:
|
Bezpečnost společnosti |
Grade for thesis and defense:
|
C
53916
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account