Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Lenárdová, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:54:17Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:54:17Z |
|
dc.date.issued |
2019-11-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/47669
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá základními principy zajištění stravování obyvatel v krizových situacích - popisuje zúčastněné orgány a orgány zodpovědné za zajištění stravování, důležité výživové hodnoty obyvatel a rozdělení obyvatel do stravovacích skupin podle věku, fyzické aktivity a pohlaví. Práce dále informuje čtenáře o problematice nemoci celiakie a vysvětluje základní pravidla bezlepkového stravování. Pro potřeby analýzy jsou potraviny rozděleny do skupin dle druhu potraviny. Analýza zobrazuje dostupnost bezlepkových potravin v obchodních sítích a na jejím základě je sestaven návrh vhodné skladby stravy a konkrétní jídelní lístky pro každou skupinu obyvatel. Jídelní lístky jsou nutričně vyhodnoceny. |
|
dc.format |
77 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bezlepková dieta
|
cs |
dc.subject |
celiakie
|
cs |
dc.subject |
nouzové stravování
|
cs |
dc.subject |
stravování v krizových situacích
|
cs |
dc.subject |
Catering in Crisis Situations
|
en |
dc.subject |
Celiac Disease
|
en |
dc.subject |
Emergency Catering
|
en |
dc.subject |
Gluten-free Diet
|
en |
dc.title |
Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích |
|
dc.title.alternative |
The Possibilities of Providing Catering for Coeliacs in Crisis Situations |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rak, Jakub |
|
dc.date.accepted |
2020-07-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the basic principles of catering for the population in crisis situations - it describes the participating authorities and authorities responsible for catering, important nutritional values of the population and the division of the population into catering groups by age, physical activity and gender. The work also informs the reader about the issue of celiac disease and explains the basic rules of gluten-free eating. For the purposes of analysis, food is divided into groups according to the type of food. The analysis shows the availability of gluten-free foods in retail chains and based on it, a proposal for a suitable food composition and specific menus for each group of the population is compiled. The menus are nutritionally evaluated. |
|
dc.description.department |
Ústav ochrany obyvatelstva |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Security of Society |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.identifier.stag |
53916
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2020-06-01 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account