Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti

Show full item record

No preview available
Title: Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Author: Voborníková, Michaela
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké podoblasti a vína, která se z těchto odrůd vyrábějí. V další části je zahrnuto snoubení vín s tradičními pokrmy Slovácka a senzorické hodnocení vín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48651
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 55365


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
voborníková_2021_dp.pdf 1.336Mb PDF View/Open None
voborníková_2021_op.pdf 897.1Kb PDF View/Open None
voborníková_2021_vp.pdf 896.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account