Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Show full item record
No preview available
Title:
|
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti |
Author: |
Voborníková, Michaela
|
Advisor: |
Mlček, Jiří
|
Abstract:
|
Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké podoblasti a vína, která se z těchto odrůd vyrábějí. V další části je zahrnuto snoubení vín s tradičními pokrmy Slovácka a senzorické hodnocení vín. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48651
|
Date:
|
2020-12-31 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
B
55365
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account