dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Voborníková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:57:38Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:57:38Z |
|
dc.date.issued |
2020-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/48651
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké podoblasti a vína, která se z těchto odrůd vyrábějí. V další části je zahrnuto snoubení vín s tradičními pokrmy Slovácka a senzorické hodnocení vín. |
|
dc.format |
53 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
senzorické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
Slovácká podoblast
|
cs |
dc.subject |
výroba vína
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
sensory properties
|
en |
dc.subject |
Southern Moravia region
|
en |
dc.subject |
wine production
|
en |
dc.subject |
chemical composition of wine
|
en |
dc.title |
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti |
|
dc.title.alternative |
The Gastronomic specification and Sensory Properties of wines typical for the Southern Moravia region |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2021-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor's thesis focuses on Slovácko culture connected with the tradition of serving wine and food, history and terrior of this area. Furthermore, it is engaged in the production of wine, which includes, after harvesting the vine, wine processing, fermentation, wine training and subsequent final bottling of the wine. In the next section you will find the chemical composition of grapes and wine, and an important part consists of the most cultivated varieties in the region of South Moravia and the wines produced from these varieties. The next part deals with wine pairing with the traditional dishes of the Southern Moravia region. In the last section you will find sensory evaluation and sensory properties, which are analyzed and evaluated when serving wine. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
55365
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2021-05-19 |
|