Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Voborníková, Michaela
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:57:38Z
dc.date.available 2021-07-26T10:57:38Z
dc.date.issued 2020-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/48651
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na slováckou kulturu propojenou s tradicí podávání vína a jídla, slováckou historií a terrior této oblasti. Dále se zabývá stručně výrobou vína, která zahrnuje po sklizni révy vinné zpracování, fermentaci, školení vína a následné konečné lahvování vína. V další části naleznete chemické složení révy vinné a vína, a důležitou část tvoří nejvíce pěstované odrůdy v Slovácké podoblasti a vína, která se z těchto odrůd vyrábějí. V další části je zahrnuto snoubení vín s tradičními pokrmy Slovácka a senzorické hodnocení vín.
dc.format 53 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject senzorické vlastnosti cs
dc.subject Slovácká podoblast cs
dc.subject výroba vína cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject wine en
dc.subject gastronomy en
dc.subject sensory properties en
dc.subject Southern Moravia region en
dc.subject wine production en
dc.subject chemical composition of wine en
dc.title Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
dc.title.alternative The Gastronomic specification and Sensory Properties of wines typical for the Southern Moravia region
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2021-06-11
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis focuses on Slovácko culture connected with the tradition of serving wine and food, history and terrior of this area. Furthermore, it is engaged in the production of wine, which includes, after harvesting the vine, wine processing, fermentation, wine training and subsequent final bottling of the wine. In the next section you will find the chemical composition of grapes and wine, and an important part consists of the most cultivated varieties in the region of South Moravia and the wines produced from these varieties. The next part deals with wine pairing with the traditional dishes of the Southern Moravia region. In the last section you will find sensory evaluation and sensory properties, which are analyzed and evaluated when serving wine.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 55365
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2021-05-19


Files in this item

Files Size Format View Description
voborníková_2021_dp.pdf 1.336Mb PDF View/Open None
voborníková_2021_op.pdf 897.1Kb PDF View/Open None
voborníková_2021_vp.pdf 896.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account