Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Show full item record
No preview available
Title:
|
Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín |
Author: |
Dadaková, Kateřina
|
Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
Abstract:
|
Cílem této diplomové práce byla charakteristika vybraných odrůd tichých vín z vinařské oblasti Morava, ročník 2017. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením a technologií výroby vína, popisem vinné révy a vinařských oblastí a také možnostmi stanovení analytických parametrů vína. K vypracování práce bylo použito 10 různých vzorků vín. Analýza vín zahrnovala stanovení polyfenolů, barviv, antokyanů, titrovatelných kyselin, trichromatických charakteristik, oxidu siřičitého, pH, hustoty, obsahu alkoholu a senzorickou analýzu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48911
|
Date:
|
2020-02-17 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
55723
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account