dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Hamáček, Jiří
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:58:00Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:58:00Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49157
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na netradičně zbarvené odrůdy pšenice, zejména pak na možnosti využití, srovnání nutričních hodnot a působení na lidské zdraví s běžnou pšenicí a parametry používané k hodnocení pšeničného zrna. Dalším krokem je stanovení základních parametrů, tedy vlhkosti, čísla poklesu, sedimentačního index Zelenyho testem a obsahu mokrého lepku, u odrůdy pšenice s modrým aleuronem nazvaném AF Oxana a stanovené hodnoty porovnat s požadavky na pšenici běžnou. |
|
dc.format |
47 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
barevné odrůdy pšenice
|
cs |
dc.subject |
pekařská jakost
|
cs |
dc.subject |
fenolické sloučeniny
|
cs |
dc.subject |
antokyany
|
cs |
dc.subject |
colored wheat
|
en |
dc.subject |
baking quality
|
en |
dc.subject |
phenolic compounds
|
en |
dc.subject |
anthocyanins
|
en |
dc.title |
Kvalita zrna barevné pšenice |
|
dc.title.alternative |
Quality of colored wheat grain |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hřivna, Luděk |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focused on unconventionally colored varietes of wheat, especially on use of colored wheat, compare of nutrients and health effects with common wheat and parameters used to evaluation of wheat grain. Next step was to determinate basic parameters, like humidity, falling number, sedimentation index by Zeleny's test and content of wet gluten, for variety of wheat with blue aleuron AF Oxana and compare obtained values with requirements for common wheat. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56307
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-22 |
|