Aplikace filtračních technologií při výrobě vín
Show full item record
No preview available
Title:
|
Aplikace filtračních technologií při výrobě vín |
Author: |
Hůsková, Tereza
|
Advisor: |
Lapčík, Lubomír
|
Abstract:
|
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení současného stavu techniky v oblasti filtrace vín. Je zde provedeno srovnání výhod či nevýhod filtračních technologií a také jejich ekonomická náročnost. V práci je zmíněna historie vína jak na našem území, tak i celo-světově. Dále je zde rozebrána technologie výroby bílého vína, následně jeho charakteristika s kategorizací tichých vín. Jsou zde také charakterizovány tkané a netkané textílie, které velmi úzce souvisí s filtračními materiály, jako například celulóza. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/49164
|
Date:
|
2020-02-17 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
56319
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account