Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny

Show full item record

No preview available
Title: Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny
Author: Vaculová, Vendula
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv manganu a molybdenu na vybrané ukazatele jakosti u plodů rajčat. Rajčata byla pěstována v plastových vegetačních nádobách a byla použita odrůda rajčat Domino F1. Plody byly analyzovány ve sklizňové konzumní zralosti a bylo provedeno stanovení sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku v plodech rajčat. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, zejména rajčat a jejich významu v lidské stravě. Dále byly uvedeny důležité živiny, nacházející se v rostlinách se zaměřením zejména na mangan a molybden.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5113
Date: 2008-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8076


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vaculová_2008_dp.pdf 1.351Mb PDF View/Open
vaculová_2008_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
vaculová_2008_op.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account