dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Vaculová, Vendula
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T09:35:56Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T09:35:56Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5113
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv manganu a molybdenu na vybrané ukazatele jakosti u plodů rajčat. Rajčata byla pěstována v plastových vegetačních nádobách a byla použita odrůda rajčat Domino F1. Plody byly analyzovány ve sklizňové konzumní zralosti a bylo provedeno stanovení sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku v plodech rajčat. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, zejména rajčat a jejich významu v lidské stravě. Dále byly uvedeny důležité živiny, nacházející se v rostlinách se zaměřením zejména na mangan a molybden. |
cs |
dc.format |
98 |
cs |
dc.format.extent |
1417054 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
rajčata
|
cs |
dc.subject |
mangan
|
cs |
dc.subject |
molybden
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
fosfor
|
cs |
dc.subject |
dusík
|
cs |
dc.subject |
vegetables
|
en |
dc.subject |
tomatoes
|
en |
dc.subject |
manganese
|
en |
dc.subject |
molybdenum
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
phosphorus
|
en |
dc.subject |
nitrogen
|
en |
dc.title |
Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny |
cs |
dc.title.alternative |
Influence of manganese and molybdenum on chemical compounds of vegetables |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2008-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of this thesis was to observe the effect of manganese and molybdenum select quality index in tomatoes. A variety of Domino F1 tomatoes were used and grown in plastic vegetative boxes. Once these tomatoes were ripened they were analysed and assessed for dry matter, organic acids, phosphorus and nitrogen. This thesis includes an extensive literature search about chemical constitution of vegetables especially of tomatoes and their importance in human diet. Further to the study other important nutrients in plants were analysed focusing on manganese and molybdenum. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8076
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-06 |
|
utb.result.grade |
A |
|