Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Vaculová, Vendula
dc.date.accessioned 2010-07-16T09:35:56Z
dc.date.available 2010-07-16T09:35:56Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5113
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv manganu a molybdenu na vybrané ukazatele jakosti u plodů rajčat. Rajčata byla pěstována v plastových vegetačních nádobách a byla použita odrůda rajčat Domino F1. Plody byly analyzovány ve sklizňové konzumní zralosti a bylo provedeno stanovení sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku v plodech rajčat. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, zejména rajčat a jejich významu v lidské stravě. Dále byly uvedeny důležité živiny, nacházející se v rostlinách se zaměřením zejména na mangan a molybden. cs
dc.format 98 cs
dc.format.extent 1417054 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zelenina cs
dc.subject rajčata cs
dc.subject mangan cs
dc.subject molybden cs
dc.subject sušina cs
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject fosfor cs
dc.subject dusík cs
dc.subject vegetables en
dc.subject tomatoes en
dc.subject manganese en
dc.subject molybdenum en
dc.subject dry matter en
dc.subject organic acids en
dc.subject phosphorus en
dc.subject nitrogen en
dc.title Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny cs
dc.title.alternative Influence of manganese and molybdenum on chemical compounds of vegetables en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2008-06-06
dc.description.abstract-translated The goal of this thesis was to observe the effect of manganese and molybdenum select quality index in tomatoes. A variety of Domino F1 tomatoes were used and grown in plastic vegetative boxes. Once these tomatoes were ripened they were analysed and assessed for dry matter, organic acids, phosphorus and nitrogen. This thesis includes an extensive literature search about chemical constitution of vegetables especially of tomatoes and their importance in human diet. Further to the study other important nutrients in plants were analysed focusing on manganese and molybdenum. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8076
dc.date.assigned 2007-11-06
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vaculová_2008_dp.pdf 1.351Mb PDF View/Open
vaculová_2008_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
vaculová_2008_op.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account