Termostabilita rtěnky a balzámu na rty
Show full item record
No preview available
Title:
|
Termostabilita rtěnky a balzámu na rty |
Author: |
Páterová, Adriana
|
Advisor: |
Lehocký, Marián
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá termostabilitou rtěnek a balzámů na rty. V teoretické části jsou popsány jednotlivé stupně výroby rtěnek a balzámů na rty, jejich historické využití a obecné složení včetně ingrediencí, z nichž přípravky sestávají. Následuje charakterizace rtěnky z fyzikálně chemického hlediska jako disperzní soustavy a popis termostability přípravků na rty. Praktická část popisuje vybrané metody testování termostability celkem 14 přípravků na rty (7 rtěnek a 7 balzámů na rty) od odlišných výrobců a pohybujících se v různé cenové kategorii. U vzorků byla měřena teplota tání, hodnocena stabilita při fluktuaci teploty a za zvýšené teploty a na závěr byla provedena analýza vzorků pomocí metody DSC. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/51618
|
Date:
|
2022-02-25 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Discipline:
|
Biomateriály a kosmetika |
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account