Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Sedláčková, Michala
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T13:24:59Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T13:24:59Z |
|
dc.date.issued |
2022-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/53644
|
|
dc.description.abstract |
Obsahem diplomové práce je analýza aromatických látek a organických kyselin ve vybraných ovocných destilátech a jejich senzorické hodnocení. V teoretické části je popsána základní charakteristika ovoce, jeho chemické složení, rozebrán technologický postup výroby kvasu, alkoholové kvašení a základní vady, které se v kvasech mohou vyskytovat. Dále se diplomová práce věnuje procesu destilace, destilačnímu zařízení a základním úpravám u destilátů. Poslední kapitoly pojednávají o chemickém složení destilátů a procesu zrání. |
|
dc.format |
102 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
ovocný destilát
|
cs |
dc.subject |
1-propanol
|
cs |
dc.subject |
GC/MS
|
cs |
dc.subject |
isobutanol
|
cs |
dc.subject |
benzaldehyd
|
cs |
dc.subject |
kyselina octová
|
cs |
dc.subject |
ethylester
|
cs |
dc.subject |
etanol
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
aromatic substances
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
fruit distillate
|
en |
dc.subject |
1-Propanol
|
en |
dc.subject |
GC/MS
|
en |
dc.subject |
Isobutanol
|
en |
dc.subject |
Benzaldehyde
|
en |
dc.subject |
Acetic acid
|
en |
dc.subject |
Ethyl Ester
|
en |
dc.subject |
Ethanol
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce |
|
dc.title.alternative |
Aromatic substances in fruit distillates determined by the crop year of fruits |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Plášková, Anna |
|
dc.date.accepted |
2023-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis analyses aromatic substances and organic acids in selected fruit spirits and their sensory evaluation. The theoretical part describes basic characteristics of fruit, its chemical composition, technological process of fermentation, alcoholic fermentation, and basic defects, which can occur in ferment. The thesis deals further with process of distillation, distillation equipment and basic treatment of distillates. The last chapters deal with chemical composition of distillates and process of maturation. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
65448
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-11 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account