Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva
Show full item record
No preview available
Title:
|
Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva |
Author: |
Janišová, Michaela
|
Advisor: |
Mlček, Jiří
|
Abstract:
|
Náplní této bakalářské práce jsou aspekty ovlivňující kvalitu čepovaného piva. Ovlivnění těchto aspektů začíná již při výběru surovin. Je potřeba vybírat suroviny vysoké kvality a náležitých vlastností, potřebných pro výrobu kvalitního piva. Dalším krokem je správný postup výroby a také zabránění mikrobiální kontaminace při výrobě. Největší problém nastává v případě kontaminace bakteriemi mléčného kvašení. Výsledná chuť načepovaného piva je dále ovlivněna i po jeho výrobě. Důležité je dodržování podmínek skladování pivních sudů, výběr vyhovujícího tlačného plynu či sanitace výčepu. Konečným krokem je správně připravené pivní sklo a vyškolený personál, který dokáže, jak pivo správně načepovat, tak i prezentovat zákazníkovi pro dobrý celkový dojem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53874
|
Date:
|
2022-12-31 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Gastronomické technologie |
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account