Aplikace cyklodextrinů v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aplikace cyklodextrinů v potravinářství

Show full item record

No preview available
Title: Aplikace cyklodextrinů v potravinářství
Author: Soško, David
Advisor: Rouchal, Michal
Abstract: Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu možností směřujících k praktickému využití. Práce poskytuje podrobný přehled o metodách analýzy cyklodextrinů, legislativních regulacích a budoucím výhledu potenciálních aplikací cyklodextrinů. Zvláštní pozornost je věnována jejich roli ve zlepšení organoleptických vlastností potravin a vývoji nových potravinových produktů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55114
Date: 2024-01-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav chemie
Discipline: Chemie a analýza potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
soško_2024_dp.pdf 2.841Mb PDF View/Open None
soško_2024_op.pdf 357.7Kb PDF View/Open None
soško_2024_vp.pdf 151.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account