Aplikace cyklodextrinů v potravinářství
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Aplikace cyklodextrinů v potravinářství | 
| Author: | 
Soško, David
 | 
| Advisor: | 
Rouchal, Michal
 | 
| 
Abstract:
 | 
Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu možností směřujících k praktickému využití. Práce poskytuje podrobný přehled o metodách analýzy cyklodextrinů, legislativních regulacích a budoucím výhledu potenciálních aplikací cyklodextrinů. Zvláštní pozornost je věnována jejich roli ve zlepšení organoleptických vlastností potravin a vývoji nových potravinových produktů. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/55114
 | 
| 
Date:
 | 
2024-01-02 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav chemie | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a analýza potravin | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account