Aplikace cyklodextrinů v potravinářství
Show full item record
No preview available
Title:
|
Aplikace cyklodextrinů v potravinářství |
Author: |
Soško, David
|
Advisor: |
Rouchal, Michal
|
Abstract:
|
Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu možností směřujících k praktickému využití. Práce poskytuje podrobný přehled o metodách analýzy cyklodextrinů, legislativních regulacích a budoucím výhledu potenciálních aplikací cyklodextrinů. Zvláštní pozornost je věnována jejich roli ve zlepšení organoleptických vlastností potravin a vývoji nových potravinových produktů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/55114
|
Date:
|
2024-01-02 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav chemie |
Discipline:
|
Chemie a analýza potravin |
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account