Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk

Show full item record

No preview available
Title: Vlastnosti oplatek vyrobených z různých bezlepkových mouk
Author: Grimová, Michaela
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Ve své bakalářské práci jsem se zabývala výrobou oplatek z různých druhů rýžové mouky. Téma je aktuální z důvodu jeho možností výzkumu v oblasti bezlepkové výživy. Vzhledem k tomu, že rýžová mouka jakožto bezlepková neobsahuje lepek, bylo náročné vytvořit homogenní těsto k výrobě tradičních oplatek. Mým cílem bylo vyrobit rýžové oplatky, které by jak vizuálně, tak senzoricky vyhovovaly požadavkům na daný typ výrobku, díky čemuž by vznikla možnost rozšíření dané potraviny na trhu. Mezi hlavní zjištění patří, že vliv granulace je viditelný vzhledem k pojivosti těsta a že délka skladování má vliv jak na strukturní, tak senzorické vlastnosti oplatek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55661
Date: 2024-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
grimová_2024_dp.zip 845.7Kb application/zip View/Open None
grimová_2024_op.pdf 840.6Kb PDF View/Open None
grimová_2024_vp.pdf 841.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account