Chemické charakteristiky brokolice
Show full item record
No preview available
Title:
|
Chemické charakteristiky brokolice |
Author: |
Bačáková, Marie
|
Advisor: |
Kramářová, Daniela
|
Abstract:
|
Cílem práce bylo stanovení biologicky aktivních látek brokolice (Brassica oleracea convar. Italica) jako je škrob, chlorofyl, fosfor, beta-karoten a vitamin C. Pozornost byla také věnována obsahu těžkých kovů. Ke stanovení beta-karotenu a vitaminu C byla použita chromatografická metoda HPLC-ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a op-timální chromatografické podmínky pro detekci beta-karotenu v brokolici. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5742
|
Date:
|
2008-05-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
8034
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account