Využití modifikovaného zvěřinového tuku pro kosmetické aplikace

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití modifikovaného zvěřinového tuku pro kosmetické aplikace

Show full item record

No preview available
Title: Využití modifikovaného zvěřinového tuku pro kosmetické aplikace
Author: Bazalová, Gabriela
Advisor: Pavlačková, Jana
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na problematiku péče o rty a možnosti využití vedlejších živočišných produktů v kosmetice. Popsána byla stavba a vývoj rtů, přípravky používané na rty, klíčové složky a pohled na živočišné suroviny. Náplní praktické části byla příprava a charakterizace balzámů na rty s obsahem přečištěného a hydrolyzovaného dančího loje. Byla stanovena mikrobiologická a tepelná stabilita, charakterizovány tepelné vlastnosti, teplota skápnutí a senzorické vlastnosti balzámů a zhodnocen byl také jejich vliv na vybrané biofyzikální parametry kůže. Formulace prokázaly schopnost inhibovat růst mikroorganismů a vykazovaly vhodné fyzikální vlastnosti. Pozorován byl pozitivní vliv na bariérovou funkci kůže.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58276
Date: 2025-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account