Chemické složení ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemické složení ovoce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Mléčková, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-16T20:39:59Z
dc.date.available 2010-07-16T20:39:59Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6555
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo popsat nejvýznamnější ovocné dřeviny pěstované v podmínkách České republiky. Část práce byla pro srovnání zaměřena také na vybrané tropické ovoce, a to ananas, citrusy, avokádo, banánovník, mučenky a papáju. U popisovaných ovocných druhů je v práci zmíněna taxonomie, chemické složení a jeho změny v průběhu zrání plodů. Zdůrazněn je význam chemických látek v ovoci zhlediska lidské výživy a potravinářského zpracování. cs
dc.format 90 s. cs
dc.format.extent 1874296 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject české ovoce cs
dc.subject tropické ovoce cs
dc.subject vitamíny cs
dc.subject sacharidy cs
dc.subject výživa člověka cs
dc.subject Czech fruit en
dc.subject tropical fruit en
dc.subject vitamins en
dc.subject sugars en
dc.subject human nutrition en
dc.title Chemické složení ovoce cs
dc.title.alternative Chemical composition of fruit en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2008-06-13
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis is to describe the most significant fruit wood species grown in the conditions of the Czech Republic. A part of the thesis was also,as a comparison, focused on selected tropical fruit, such as pineapple, citrus fruit, avocado, banana tree, passionflowers and papaya. Moreover,it is mentioned the fruit species' taxonomy, chemist composition and its process during fruitage ripening. The importance of chemical substances is emphasized here in terms of human nutrition and food processing en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5396
dc.date.assigned 2007-11-23
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
mléčková_2008_bp.pdfBlocked 1.787Mb PDF View/Open
mléčková_2008_vp.doc 34Kb Microsoft Word View/Open
mléčková_2008_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account