Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo

Show full item record

No preview available
Title: Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo
Author: Říhová, Alena
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Cílem práce bylo porovnat účinnost 6 zlepšujících přípravků pro běžné pečivo ve dvou koncentracích. Jejich vliv na technologickou jakost mouk byl hodnocen pomocí dostup-ných reologických přístrojů -extenzografu, amylografu a alveogfrafu. Stanovení bylo pro-vedeno paralelně na dvou vzorcích mouky. Zjištěné hodnoty uvedených nepřímých metod byly ověřeny laboratorním pekařským pokusem. Ten byl pokládán, jako jediná přímá metoda, za rozhodující kritérium při hodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6620
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 8022


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
říhová_2008_bp.pdfBlocked 4.187Mb PDF
říhová_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
říhová_2008_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account