Chování směsi tenzidů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chování směsi tenzidů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Krejčí, Jiří
dc.contributor.author Nenutil, Petr
dc.date.accessioned 2010-07-16T21:21:10Z
dc.date.available 2010-07-16T21:21:10Z
dc.date.issued 2008-08-29
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6664
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na bližší popis fyzikálně-chemických vlastností tenzidů jako je tvorba a struktura micel, povrchové napětí a kritická micelární koncentrace. Podrobnější popis byl věnován nejdůležitějším technologickým procesům ve kterých se tenzidy používají. Mezi ně lze zřadit tvorbu pěny a emulzí, dále pak solubilizaci a detergenci. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 1321268 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject tenzid cs
dc.subject povrchové napětí cs
dc.subject micela cs
dc.subject disperzní soustavy cs
dc.subject detergence cs
dc.subject tenside en
dc.subject surface tension en
dc.subject micelle en
dc.subject dispersion systems en
dc.subject detergency en
dc.title Chování směsi tenzidů cs
dc.title.alternative The behaviour of tenside mixtures en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sukop, Svatopluk
dc.date.accepted 2008-09-03
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on description of the physico-chemical properties such as origination and structure of micelles, surface tension and critical micellar concen-tration. A more detailed analysis deals with the most important technological processes in which tensides are recently being used. Among them, foam and emulsion creation as well as solubilizing and detergency may be mentioned. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5416
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
nenutil_2008_bp.pdfBlocked 1.260Mb PDF View/Open
nenutil_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
nenutil_2008_op.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account