Tropické užitkové rostliny
Show full item record
No preview available
Title:
|
Tropické užitkové rostliny |
Author: |
Karásková, Eva
|
Advisor: |
Rop, Otakar
|
Abstract:
|
Ovoce je důležité, neboť obsahuje látky, které jsou nezbytné pro zdraví člověka. Jsou to zejména vitamíny a minerální látky. Pravidelný přísun těchto látek zvyšuje odolnost organismu proti onemocněním. V posledních letech je stále větší obliba konzumace tropického ovoce a to jak v čerstvém stavu tak upravovaném, např.sušené, kandované. Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda vybrané tropické druhy ovoce: Mangifera indica, Musa, Averrhoa carambola jsou vhodné k přípravě džemů . V práci je zahrnuta teoretická část o tropickém ovoci a dále je popsána příprava džemů, zhodnocení zda je vybrané ovoce vhodné na jeho výrobu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6861
|
Date:
|
2008-05-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
8051
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account