Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Ševčíková, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-16T23:15:59Z
dc.date.available 2010-07-16T23:15:59Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6896
dc.description.abstract Cílem práce bylo zjistit rozsah lipolýzy mléčného tuku vlivem oxidačních procesů v průběhu skladování. V průběhu skladování došlo k výrazným změnám u peroxidového čísla, což bylo zapříčiněno vznikem oxidačních produktů. U ostatních charakteristik byl zaznamenán pouze mírný vzestup obsahu hydroperoxidů a thiobarbiturového čísla. cs
dc.format 86 s., 17s. obr. příloh cs
dc.format.extent 711465 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject mléčný tuk cs
dc.subject sušené mléko cs
dc.subject sušení cs
dc.subject oxidační změny cs
dc.subject žluknutí mléčného tuku cs
dc.subject milk fat en
dc.subject milk powder en
dc.subject drying en
dc.subject oxidative changes en
dc.subject rancidity milk fat en
dc.title Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce cs
dc.title.alternative Quality changes of milk fat in whole milk powder en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Krejčí, Jiří
dc.date.accepted 2008-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of work was to determine range of lipolysis of milk fat by oxidative changes during storage. Significant changes of peroxid value were noted during storage which were caused by formation of oxidizing products. At of others characteristics were monitored only small changes in content of hydroperoxides and thiobarbituric test. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8072
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
ševčíková_2008_dp.pdfBlocked 694.7Kb PDF View/Open
ševčíková_2008_vp.doc 52Kb Microsoft Word View/Open
ševčíková_2008_op.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account