Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů
Author: Zehnalová, Kateřina
Advisor: Krejčí, Jiří
Abstract: Cílem této bakalářské práce je seznámení s nutriční a biochemickou úlohou tuků a olejů ve výživě člověka. V jednotlivých kapitolách je kladen důraz na chemickou strukturu tuků, olejů a minoritních látek v tucích. Je rozebíráno trávení tuků, transport lipidů v krvi a metabolismus lipidů na buněčné úrovni. Pozornost je věnována také výživové hodnotě tuků a jejich spoluúčasti na chorobách kardiovaskulárního systému a zhoubných chorobách.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7311
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 7830


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zehnalová_2008_bp.pdfBlocked 1.263Mb PDF
zehnalová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
zehnalová_2008_op.pdf 28.34Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account