dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Jančíková, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T02:53:50Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T02:53:50Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7385
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci se zabývám kořením a jeho využitím v potravinářském průmyslu. Cílem práce bylo zjistit dostupné informace o koření. Je zde zmíněna historie i původ jed-notlivých druhů, z jaké části rostliny se získávají, jejich využití v kulinářství a jaké účinné látky obsahují. Jsou zde popsány nejčastěji používané druhy koření a jejich léčivé účinky. Koření není jen ochucovací látka, která nějak voní a chutná. Je to zároveň pochutina, která má v určitém množství blahodárný účinek na lidský organismus. |
cs |
dc.format |
54 s., 5 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
479492 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
koření
|
cs |
dc.subject |
rostlina
|
cs |
dc.subject |
léčivé účinky
|
cs |
dc.subject |
kulinářství
|
cs |
dc.subject |
kapsaicin
|
cs |
dc.subject |
spices
|
en |
dc.subject |
herb
|
en |
dc.subject |
curative effects
|
en |
dc.subject |
culinary
|
en |
dc.subject |
capsaicin
|
en |
dc.title |
Využití koření v potravinářském průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
Application of spices in a food processing industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2008-09-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my bachelor work I deal with spices and its applications in food processing industry. The main aim of my work is to elaborate available information about spices. Some historical facts and origins of some kinds of spices are mentioned here, also from which part of plant we can use this spice. There are their usage in culinary and also which essences are included in these special kinds of spices. We can find here the most often used kinds of spices and their curative effects to our health. Spices are not only flavouring substances which have only their own typical aroma and taste but stimulants as well, which have - in exact quantity - profitable and healthy influence to our human life. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7696
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
B |
|