Využití koření v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití koření v potravinářském průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Jančíková, Pavla
dc.date.accessioned 2010-07-17T02:53:50Z
dc.date.available 2010-07-17T02:53:50Z
dc.date.issued 2008-08-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7385
dc.description.abstract Ve své bakalářské práci se zabývám kořením a jeho využitím v potravinářském průmyslu. Cílem práce bylo zjistit dostupné informace o koření. Je zde zmíněna historie i původ jed-notlivých druhů, z jaké části rostliny se získávají, jejich využití v kulinářství a jaké účinné látky obsahují. Jsou zde popsány nejčastěji používané druhy koření a jejich léčivé účinky. Koření není jen ochucovací látka, která nějak voní a chutná. Je to zároveň pochutina, která má v určitém množství blahodárný účinek na lidský organismus. cs
dc.format 54 s., 5 s. příloh cs
dc.format.extent 479492 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject koření cs
dc.subject rostlina cs
dc.subject léčivé účinky cs
dc.subject kulinářství cs
dc.subject kapsaicin cs
dc.subject spices en
dc.subject herb en
dc.subject curative effects en
dc.subject culinary en
dc.subject capsaicin en
dc.title Využití koření v potravinářském průmyslu cs
dc.title.alternative Application of spices in a food processing industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2008-09-03
dc.description.abstract-translated In my bachelor work I deal with spices and its applications in food processing industry. The main aim of my work is to elaborate available information about spices. Some historical facts and origins of some kinds of spices are mentioned here, also from which part of plant we can use this spice. There are their usage in culinary and also which essences are included in these special kinds of spices. We can find here the most often used kinds of spices and their curative effects to our health. Spices are not only flavouring substances which have only their own typical aroma and taste but stimulants as well, which have - in exact quantity - profitable and healthy influence to our human life. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7696
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
jančíková_2008_bp.pdfBlocked 468.2Kb PDF View/Open
jančíková_2008_vp.doc 43.5Kb Microsoft Word View/Open
jančíková_2008_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account