Význam bílkovin ve výživě.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam bílkovin ve výživě.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Minarčíková, Andrea
dc.date.accessioned 2010-07-17T04:32:51Z
dc.date.available 2011-01-11T09:40:51Z
dc.date.issued 2008-08-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7615
dc.description.abstract Bílkoviny jsou složeny z aminokyselin a jsou základem všech živých buněk. Některé bíl-koviny regulují tělesné funkce, pomáhají udržovat rovnováhu tělesných tekutin, fungují jako nárazníkový systém udržující acidobazickou rovnováhu a další se specializují na přenos nejrůznějších látek mezi buňkami celého organismu. Obsahem práce je právě zhodnotit jejich význam z pohledu chemického složení a fyziologie. cs
dc.format 44 s cs
dc.format.extent 390185 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject proteiny cs
dc.subject denaturace cs
dc.subject trávení cs
dc.subject fyziologie cs
dc.subject DDD cs
dc.subject protein en
dc.subject amino acids en
dc.subject denaturation en
dc.subject digestion en
dc.subject physiology en
dc.subject daily recommendation ration en
dc.title Význam bílkovin ve výživě. cs
dc.title.alternative The importance of proteins in nutrition. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2008-09-01
dc.description.abstract-translated Proteins are a large organic compaunds made of amino acids and form the basis of all living cells. Proteins support body functions, keep fluid and pH balanced in the body, promote antibody activity proof-reading immune and allergy functions and transport substances around the body. The aim of this barchelor work is to evaluate proteins meaning in chemi-cal constitution and physiology. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8012
dc.date.assigned 2007-11-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
minarčíková_2008_bp.pdfBlocked 381.0Kb PDF View/Open
minarčíková_2008_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
minarčíková_2008_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account