dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Minarčíková, Andrea
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T04:32:51Z |
|
dc.date.available |
2011-01-11T09:40:51Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7615
|
|
dc.description.abstract |
Bílkoviny jsou složeny z aminokyselin a jsou základem všech živých buněk. Některé bíl-koviny regulují tělesné funkce, pomáhají udržovat rovnováhu tělesných tekutin, fungují jako nárazníkový systém udržující acidobazickou rovnováhu a další se specializují na přenos nejrůznějších látek mezi buňkami celého organismu. Obsahem práce je právě zhodnotit jejich význam z pohledu chemického složení a fyziologie. |
cs |
dc.format |
44 s |
cs |
dc.format.extent |
390185 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 05.08.2010 |
|
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
proteiny
|
cs |
dc.subject |
denaturace
|
cs |
dc.subject |
trávení
|
cs |
dc.subject |
fyziologie
|
cs |
dc.subject |
DDD
|
cs |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
denaturation
|
en |
dc.subject |
digestion
|
en |
dc.subject |
physiology
|
en |
dc.subject |
daily recommendation ration
|
en |
dc.title |
Význam bílkovin ve výživě. |
cs |
dc.title.alternative |
The importance of proteins in nutrition. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2008-09-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
Proteins are a large organic compaunds made of amino acids and form the basis of all living cells. Proteins support body functions, keep fluid and pH balanced in the body, promote antibody activity proof-reading immune and allergy functions and transport substances around the body. The aim of this barchelor work is to evaluate proteins meaning in chemi-cal constitution and physiology. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8012
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|