Vlastnosti a zdroje vlákniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti a zdroje vlákniny

Show full item record

No preview available
Title: Vlastnosti a zdroje vlákniny
Author: Pastyříková, Martina
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Tato bakalářská práce charakterizuje vlákninu, její vlastnosti a zdroje. Její podstatná část je zaměřena na rozdělení vlákniny a charakteristiku jednotlivých složek. V další části je popsán vliv vlákniny na trávicí ústrojí, metabolizmus živin a absorpci minerálních látek. Dále jsou zde popsány zdravotní důsledky, které mohou být zapříčiněny nedostatkem vlákniny v potravě. V poslední části jsou uvedeny tradiční i netradiční zdroje vlákniny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7781
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12824


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pastyříková_2009_bp.pdf 2.267Mb PDF View/Open
pastyříková_2009_vp.doc 45Kb Microsoft Word View/Open
pastyříková_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account