dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Nádvorníková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T11:45:23Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T11:45:23Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8341
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující kvalitu vína. V první kapitole je popsána stručně historie vinařství u nás a následně jsou uvedeny vinařské oblasti a podoblasti v České republice. Dále je popsáno chemické složení hroznu a technologie výroby červených a bílých vín. Je objasněn pojem hodnocení vína fyzikálně-chemickou metodou a senzorické hodnocení - jsou popsány jednotlivé posuzované znaky. Převážná část je věnována faktorům, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu vín. A to jednak klimatickými či půdními podmínkami, tak hlavně vadami a nemocemi vína. |
cs |
dc.format |
46 s., 3 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
6005461 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
réva vinná
|
cs |
dc.subject |
výroba vín
|
cs |
dc.subject |
hodnocení vín
|
cs |
dc.subject |
vady vín
|
cs |
dc.subject |
nemoci vín
|
cs |
dc.subject |
Grapevine
|
en |
dc.subject |
wine production
|
en |
dc.subject |
wine evaluation
|
en |
dc.subject |
wine defects
|
en |
dc.subject |
wine diseases
|
en |
dc.title |
Faktory ovlivňující kvalitu vína |
cs |
dc.title.alternative |
The factors influencing the quality of wine |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2009-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is dealing with factors that affects the quality of wine. In first chapter there is briefly described the history of viticulture in our country and, subsequently, there are mentioned vine-yard areas and subareas in Czech Republic. Thenceforward there is a description of chemical compounds in grapes and technology of red and white wine production. There is also clarified a term of wine evaluation by physiochemical method and sensory evaluation. All particular evaluating attributes are described as well. Predominant part specifies factors which can affect the final quality of wine. It can be either by climatic and soil conditions, or mostly by defects and wine diseases. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12776
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-23 |
|
utb.result.grade |
A |
|