Faktory ovlivňující kvalitu vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ovlivňující kvalitu vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Nádvorníková, Lenka
dc.date.accessioned 2010-07-17T11:45:23Z
dc.date.available 2010-07-17T11:45:23Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8341
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující kvalitu vína. V první kapitole je popsána stručně historie vinařství u nás a následně jsou uvedeny vinařské oblasti a podoblasti v České republice. Dále je popsáno chemické složení hroznu a technologie výroby červených a bílých vín. Je objasněn pojem hodnocení vína fyzikálně-chemickou metodou a senzorické hodnocení - jsou popsány jednotlivé posuzované znaky. Převážná část je věnována faktorům, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu vín. A to jednak klimatickými či půdními podmínkami, tak hlavně vadami a nemocemi vína. cs
dc.format 46 s., 3 s. příloh cs
dc.format.extent 6005461 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject réva vinná cs
dc.subject výroba vín cs
dc.subject hodnocení vín cs
dc.subject vady vín cs
dc.subject nemoci vín cs
dc.subject Grapevine en
dc.subject wine production en
dc.subject wine evaluation en
dc.subject wine defects en
dc.subject wine diseases en
dc.title Faktory ovlivňující kvalitu vína cs
dc.title.alternative The factors influencing the quality of wine en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2009-06-11
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is dealing with factors that affects the quality of wine. In first chapter there is briefly described the history of viticulture in our country and, subsequently, there are mentioned vine-yard areas and subareas in Czech Republic. Thenceforward there is a description of chemical compounds in grapes and technology of red and white wine production. There is also clarified a term of wine evaluation by physiochemical method and sensory evaluation. All particular evaluating attributes are described as well. Predominant part specifies factors which can affect the final quality of wine. It can be either by climatic and soil conditions, or mostly by defects and wine diseases. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12776
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
nádvorníková_2009_bp.pdf 5.727Mb PDF View/Open
nádvorníková_2009_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open
nádvorníková_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account