Aplikace amarantu pro zvýšení ekologických vlastností různých produktů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Aplikace amarantu pro zvýšení ekologických vlastností různých produktů |
Author: |
Lenfeldová, Milada
|
Advisor: |
Kolomazník, Karel
|
Abstract:
|
Vzhledem k přebytku potravinářských produktů obsahujících škrob se hledá uplatnění mimo potravinářskou oblast. Amarantová mouka obsahuje kolem 15.% bílkoviny, která může být například potenciálním sorbentem volného formaldehydu, který je obsažen ve výrobcích dřevařského průmyslu. Úkolem diplomové práce je připravit různé druhy hydrolyzovaných bílkovin z amarantové mouky a jejich testování reaktivity se zbytkovým formaldehydem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/896
|
Date:
|
2006-05-31 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Discipline:
|
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
Grade for thesis and defense:
|
A
2280
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account