dc.contributor.advisor |
Kolomazník, Karel
|
|
dc.contributor.author |
Lenfeldová, Milada
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T15:02:38Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T15:02:38Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/896
|
|
dc.description.abstract |
Vzhledem k přebytku potravinářských produktů obsahujících škrob se hledá uplatnění mimo potravinářskou oblast. Amarantová mouka obsahuje kolem 15.% bílkoviny, která může být například potenciálním sorbentem volného formaldehydu, který je obsažen ve výrobcích dřevařského průmyslu. Úkolem diplomové práce je připravit různé druhy hydrolyzovaných bílkovin z amarantové mouky a jejich testování reaktivity se zbytkovým formaldehydem. |
cs |
dc.format |
79 s. |
cs |
dc.format.extent |
617347 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
amarant
|
cs |
dc.subject |
hydrolýza
|
cs |
dc.subject |
enzym
|
cs |
dc.subject |
protein
|
cs |
dc.subject |
kinetika
|
cs |
dc.subject |
amaranth
|
en |
dc.subject |
hydrolysis
|
en |
dc.subject |
enzyme
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
kinetics
|
en |
dc.title |
Aplikace amarantu pro zvýšení ekologických vlastností různých produktů |
cs |
dc.title.alternative |
Applications of amaranth to increase ecological properties of various products |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fürst, Tomáš |
|
dc.date.accepted |
2006-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Due to the oversupply of nutritional products that contain starch, an application out of the nutritional area is sought. The amaranth flour contains approximately 15% of protein that can be, for example, a potential sorbent of free formaldehyde, which is present in products of wood processing industry. The aim of this thesis is preparation of various kinds of hydrolyzed proteins from the amaranth flour and the tests of their reactivity with residual formaldehyde. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2280
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
A |
|