Chemické složení a vlastnosti olivového oleje
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Novotná, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T17:54:14Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T17:54:14Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9084
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce je popsat olivu jakožto surovinu pro výrobu olivového oleje a srovnat s jinými olejninami u nás pěstovanými, tj. slunečnicí a řepkou. Na základě chemického složení porovnat jednotlivé rostlinné oleje, případně uvést nutriční přednosti olivového oleje ve srovnání s oleji z řepky a slunečnice. Dále definovat druhy olivového oleje dle Nařízení Komise ES č. 2568/91 a stručně popsat technologii výroby stolních olejů. |
cs |
dc.format |
55 s., 2 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1035405 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
olivovník
|
cs |
dc.subject |
olivový olej
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
rostlinné oleje
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
olejniny
|
cs |
dc.subject |
olive tree
|
en |
dc.subject |
olive oil
|
en |
dc.subject |
lipids
|
en |
dc.subject |
vegetable oils
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
oilseeds
|
en |
dc.title |
Chemické složení a vlastnosti olivového oleje |
cs |
dc.title.alternative |
Chemist and characteristics of olive oil |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of work is to decribe an olive as a staple for producing olive oil and to compare it with another oil bearing plants which are grown in the Czech Republic - sunflower and rape. On the basis of the chemist we can compare individual vegetable oils and we can precede the nutritional merits of an olive oil in comparison with colza-oil and sunflower oil. Next is to define the kinds of an olive oil in compliance with Commission Regulation No. 2568/91 and briefly to describe technology of production table oils. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12970
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account