Chemické složení a vlastnosti olivového oleje

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemické složení a vlastnosti olivového oleje

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Novotná, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-17T17:54:14Z
dc.date.available 2010-07-17T17:54:14Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9084
dc.description.abstract Cílem práce je popsat olivu jakožto surovinu pro výrobu olivového oleje a srovnat s jinými olejninami u nás pěstovanými, tj. slunečnicí a řepkou. Na základě chemického složení porovnat jednotlivé rostlinné oleje, případně uvést nutriční přednosti olivového oleje ve srovnání s oleji z řepky a slunečnice. Dále definovat druhy olivového oleje dle Nařízení Komise ES č. 2568/91 a stručně popsat technologii výroby stolních olejů. cs
dc.format 55 s., 2 s. příloh cs
dc.format.extent 1035405 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject olivovník cs
dc.subject olivový olej cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject rostlinné oleje cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject olejniny cs
dc.subject olive tree en
dc.subject olive oil en
dc.subject lipids en
dc.subject vegetable oils en
dc.subject fatty acids en
dc.subject oilseeds en
dc.title Chemické složení a vlastnosti olivového oleje cs
dc.title.alternative Chemist and characteristics of olive oil en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2009-06-18
dc.description.abstract-translated The aim of work is to decribe an olive as a staple for producing olive oil and to compare it with another oil bearing plants which are grown in the Czech Republic - sunflower and rape. On the basis of the chemist we can compare individual vegetable oils and we can precede the nutritional merits of an olive oil in comparison with colza-oil and sunflower oil. Next is to define the kinds of an olive oil in compliance with Commission Regulation No. 2568/91 and briefly to describe technology of production table oils. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12970
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
novotná_2009_bp.pdf 1011.Kb PDF View/Open
novotná_2009_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
novotná_2009_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account