dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Raková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T00:15:25Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T00:15:25Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13405
|
|
dc.description.abstract |
Předmětem diplomové práce bylo stanovení kyseliny vinné, citronové, jablečné, mléčné, octové a jantarové ve vzorcích vín pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína, významem výše zmíněných organických kyselin ve víně a popisem chromatografické metody HPLC s elektrochemickým detektorem. V praktické části je uvedena metodika stanovení organických kyselin ve vzorcích vín za využití chromatografické metody HPLC. |
cs |
dc.format |
86 s., 3 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3382206 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
kyselina vinná
|
cs |
dc.subject |
kyselina jablečná
|
cs |
dc.subject |
kyselina citronová
|
cs |
dc.subject |
kyselina mléčná
|
cs |
dc.subject |
kyselina octová
|
cs |
dc.subject |
kyselina jantarová
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
tartaric acid
|
en |
dc.subject |
malic acid
|
en |
dc.subject |
citric acid
|
en |
dc.subject |
lactic acid
|
en |
dc.subject |
acetic acid
|
en |
dc.subject |
succinic acid
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of organic acids in wine with high performance liquid chromatography with electrochemical detector |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main object of this diploma thesis was to determine of tartaric, citric, malic, lactic, acetic and succinic acid in wine samples by high performance liquid chromatography. The theoretical part deals with the technology of wine production, the importance of the aforementioned organic acid in wine and description of chromatographic HPLC method with electrochemical detection. The experimental part describes the methodology for the determination of organic acids in wine samples using a chromatographic HPLC method. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14576
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|