Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy |
Author: |
Lichnovská, Vladislava
|
Advisor: |
Burešová, Iva
|
Abstract:
|
Bakalářská práce je zaměřena na popis faktorů ovlivňujících jakost kávy. Mezi primární faktory kávy ovlivňující jakost patří odrůda. Průmyslově nejvýznamnější jsou odrůdy kávovníků Arabica, Liberijský a Robusta. Hlavními pěstitelskými oblastmi jsou státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, většina Afrických států, ostrovní státy v Indickém Oceánu, Indie a Vietnam. Mezi sekundární faktory ovlivňující jakost kávy paří sklizeň, především způsob sběru. Nejlepší kvality koncových produktů je dosahováno opakovaným ručním selektivním sběrem pouze zralých plodů, oproti méně finančně náročnému pásovému sběru prováděnému strojně. Uvedeny jsou druhy posklizňové úpravy plodů a popsány způsoby fermentace. Typy pražících zařízení, vlastní pražení včetně charakteristiky jeho jednotlivých stupňů a jejich vliv na kvalitu kávy |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14390
|
Date:
|
2010-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
A
15818
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account