Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy

Show full item record

No preview available
Title: Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy
Author: Lichnovská, Vladislava
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na popis faktorů ovlivňujících jakost kávy. Mezi primární faktory kávy ovlivňující jakost patří odrůda. Průmyslově nejvýznamnější jsou odrůdy kávovníků Arabica, Liberijský a Robusta. Hlavními pěstitelskými oblastmi jsou státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, většina Afrických států, ostrovní státy v Indickém Oceánu, Indie a Vietnam. Mezi sekundární faktory ovlivňující jakost kávy paří sklizeň, především způsob sběru. Nejlepší kvality koncových produktů je dosahováno opakovaným ručním selektivním sběrem pouze zralých plodů, oproti méně finančně náročnému pásovému sběru prováděnému strojně. Uvedeny jsou druhy posklizňové úpravy plodů a popsány způsoby fermentace. Typy pražících zařízení, vlastní pražení včetně charakteristiky jeho jednotlivých stupňů a jejich vliv na kvalitu kávy
URI: http://hdl.handle.net/10563/14390
Date: 2010-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 15818


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lichnovská_2010_bp.pdf 3.819Mb PDF View/Open
lichnovská_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
lichnovská_2010_op.pdf 311.8Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account