dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Lichnovská, Vladislava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T17:50:25Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T17:50:25Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14390
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na popis faktorů ovlivňujících jakost kávy. Mezi primární faktory kávy ovlivňující jakost patří odrůda. Průmyslově nejvýznamnější jsou odrůdy kávovníků Arabica, Liberijský a Robusta. Hlavními pěstitelskými oblastmi jsou státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, většina Afrických států, ostrovní státy v Indickém Oceánu, Indie a Vietnam. Mezi sekundární faktory ovlivňující jakost kávy paří sklizeň, především způsob sběru. Nejlepší kvality koncových produktů je dosahováno opakovaným ručním selektivním sběrem pouze zralých plodů, oproti méně finančně náročnému pásovému sběru prováděnému strojně. Uvedeny jsou druhy posklizňové úpravy plodů a popsány způsoby fermentace. Typy pražících zařízení, vlastní pražení včetně charakteristiky jeho jednotlivých stupňů a jejich vliv na kvalitu kávy |
cs |
dc.format |
48 |
cs |
dc.format.extent |
4005489 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Káva
|
cs |
dc.subject |
Coffea L
|
cs |
dc.subject |
kávovník
|
cs |
dc.subject |
bobule
|
cs |
dc.subject |
dužina
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
pergamen
|
cs |
dc.subject |
kofein
|
cs |
dc.subject |
pražení
|
cs |
dc.subject |
Coffee
|
en |
dc.subject |
Coffea L
|
en |
dc.subject |
coffee
|
en |
dc.subject |
berries
|
en |
dc.subject |
pulp
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
parchment
|
en |
dc.subject |
caffeine
|
en |
dc.subject |
roasting
|
en |
dc.title |
Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy |
cs |
dc.title.alternative |
Infulence of raw material quality and roast conditions to the coffe characteristics. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Gabriela |
|
dc.date.accepted |
2010-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focused on the description of the factors affecting the quality of coffee. Among the primary factors affecting the quality of coffee is the variety. Most important industrially varieties of Arabica coffee trees are Liberian and Robusta. The main production areas are the states of Central and South American countries, Caribbean islands, most African states, island states in the Indian Ocean, India and Vietnam. Among the secondary factors affecting the quality of the coffee harvest include, especially the method of collection. The best quality of final products is achieved by repeated manual selective collection of only the ripe fruit compared to less financially onerous a track collection carried out mechanically. Included are types of post-harvest treatment of fruits and describe technique of the fermentation. Types of roasting equipment, roasting its own characteristics, including their individual levels and their impact on coffee quality |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15818
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|