Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu |
Author: |
Lampertová, Zuzana
|
Advisor: |
Mlček, Jiří
|
Abstract:
|
Tato diplomová práce podává přehled o historii i aktuálním statusu kvality tak, jak je vnímána potravinářskými provozy. Jakost je rozhodujícím faktorem stabilní ekonomické výkonnosti podniků. V dnešní době je nabízeno několik navzájem si podobných návodů ? standardů jak docílit určité úrovně kvality ? prosperity. Vzhledem k rozsáhlosti této problematiky je tato práce zaměřena především na HACCP, normy ISO 9001, IFS, BRC a Tesco standard. Prostředkem a osou k neustálému zdokonalování systému a procesu je sedm nástrojů jakosti. Odrazem úspěšnosti naplňování standardů je auditorský proces, kterým druhá či třetí strana validuje míru naplnění požadavků standardu. V druhé polovinětéto práce je nastíněna aktuální situace v problematice kvality, kdy stále zvyšující se požadavky dodavatelsko ? odběratelských vztahů dopadají na podniky střední a menší velikosti. Jsou zde přiloženy mnou vypracované dokumenty: Příručka kvality, Plán HACCP, Provozní řád a Interní audit. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15013
|
Date:
|
2011-08-19 |
Availability:
|
Práce bude přístupná bez omezení od 19.08.2013
|
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
22629
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account