dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Lampertová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T03:36:41Z |
|
dc.date.available |
2013-08-19T23:00:31Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15013
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce podává přehled o historii i aktuálním statusu kvality tak, jak je vnímána potravinářskými provozy. Jakost je rozhodujícím faktorem stabilní ekonomické výkonnosti podniků. V dnešní době je nabízeno několik navzájem si podobných návodů ? standardů jak docílit určité úrovně kvality ? prosperity. Vzhledem k rozsáhlosti této problematiky je tato práce zaměřena především na HACCP, normy ISO 9001, IFS, BRC a Tesco standard. Prostředkem a osou k neustálému zdokonalování systému a procesu je sedm nástrojů jakosti. Odrazem úspěšnosti naplňování standardů je auditorský proces, kterým druhá či třetí strana validuje míru naplnění požadavků standardu. V druhé polovinětéto práce je nastíněna aktuální situace v problematice kvality, kdy stále zvyšující se požadavky dodavatelsko ? odběratelských vztahů dopadají na podniky střední a menší velikosti. Jsou zde přiloženy mnou vypracované dokumenty: Příručka kvality, Plán HACCP, Provozní řád a Interní audit. |
cs |
dc.format |
108 |
cs |
dc.format.extent |
5943048 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná bez omezení od 19.08.2013 |
|
dc.subject |
kvalita
|
cs |
dc.subject |
jakost
|
cs |
dc.subject |
IFS
|
cs |
dc.subject |
BRC
|
cs |
dc.subject |
HACCP
|
cs |
dc.subject |
ISO 9001
|
cs |
dc.subject |
nástroje jakosti
|
cs |
dc.subject |
příručka kvality
|
cs |
dc.subject |
interní audit
|
cs |
dc.subject |
Quality
|
en |
dc.subject |
IFS
|
en |
dc.subject |
BRC
|
en |
dc.subject |
ISO 9001
|
en |
dc.subject |
HACCP
|
en |
dc.subject |
Quality Instruments
|
en |
dc.subject |
Quality manual
|
en |
dc.subject |
Internal Audit
|
en |
dc.title |
Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu |
cs |
dc.title.alternative |
HACCP, IFS and BRC Quality Standards Implementation in Food Production Plants |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
This Thesis gives an Overview of History and current Status of Quality percieved by Food Plants. Quality is a crucial Factor of stable Economic Performance of Businesses. There are offered Number of Similar Standards giving to Companies a Way how to achieve high Level of Quality ? Prosperity. According to broad of this Issue is choosed just Couple of most used and important Ones as HACCP, ISO 9001, IFS, BRC and Tesco standard. Tools of continuoal Improvement are Seven quality Instruments. Internal audit gives a Picture of the Level of standard Implementation and Fulfillment. The second Part of this Thesis focuses on the Situation in the Quality, when continuously growing requirements have big impact even on small and mediumsized companies. The practical part of this thesis contains the original documents souch as: Quality manual, HACCP plan, Operation plan and Internal audit, made for a concrete small Food Plant. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
veřejné |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22629
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
C |
|