dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Novotná, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T05:15:47Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T05:15:47Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17032
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na stanovení vitaminů skupiny B v různých stádiích výroby piva pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). K nalezení optimální metody stanovení těchto vitaminů bylo vyzkoušeno několika různých postupů. Naměřené koncentrace byly následně porovnány s literárními údaji. |
cs |
dc.format |
80 s. |
cs |
dc.format.extent |
819608 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
pivovarnictví
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
kapalinová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
brewing
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
liquid chromatography
|
en |
dc.title |
Změny obsahů vitaminů skupiny B v různých fázích výroby piva |
cs |
dc.title.alternative |
Changes of B Vitamins Contents in Various Stages of Brewing |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on the determination of vitamins B in various stages of beer production using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). To find the optimal method for the determination of these vitamins have been tried several different procedures. The measured concentrations were consequently compared with the hints in the literature. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22634
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|