Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny |
Author: |
Osička, Josef
|
Advisor: |
Valášek, Pavel
|
Abstract:
|
Diplomová práce popisuje vliv elektroaktivované vody na skladování různých druhů ovoce a zeleniny a hlavně vliv na jejich antioxidační kapacitu. Teoretická část se zabývá popisem antioxidantů a metod na určení antioxidační kapacity. Popisem použitých vzorků ovoce a zeleniny. Dále jsou zde popsány deklarované účinky elektroaktivované vody a její dostupnost. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační aktivity metodou DPPH a stanovením polyfenolických látek ve vzorcích. Je zde také vyhodnocena analýza vzorků senzorickými metodami. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/18049
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav chemie |
Discipline:
|
Řízení technologických rizik |
Grade for thesis and defense:
|
A
22470
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account