Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Osička, Josef
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T10:50:42Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T10:50:42Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18049
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce popisuje vliv elektroaktivované vody na skladování různých druhů ovoce a zeleniny a hlavně vliv na jejich antioxidační kapacitu. Teoretická část se zabývá popisem antioxidantů a metod na určení antioxidační kapacity. Popisem použitých vzorků ovoce a zeleniny. Dále jsou zde popsány deklarované účinky elektroaktivované vody a její dostupnost. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační aktivity metodou DPPH a stanovením polyfenolických látek ve vzorcích. Je zde také vyhodnocena analýza vzorků senzorickými metodami. |
cs |
dc.format |
97 s. (111 692 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1676468 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Elektroaktivovaná voda
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
antioxidační kapacita
|
cs |
dc.subject |
DPPH
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
Electrolyzed water
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
antioxidant capacity
|
en |
dc.subject |
DPPH senzory analysis
|
en |
dc.title |
Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny |
cs |
dc.title.alternative |
The Influence od Food Preservation on Antioxidant Properties of Fruits and Vegetables |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis describes the effect of electrolyzed water on storage of different fruits and vegetables and its major influence on their antioxidant capacity. The theoretical part describes antioxidants and methods to determine antioxidant capacity. Description of the samples of fruit and vegetables. There are also described declared effects of electrolyzed water and its availability. The practical part deals with the determination of antioxidant activity using DPPH method and determination of polyphenols in the samples. There is also samples analysis evaluation using sensory methods. |
en |
dc.description.department |
Ústav chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/199
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Řízení technologických rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technological Risk Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
22470
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-14 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account