Využití kvasinek v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití kvasinek v potravinářském průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Neupauerová, Karla
dc.date.accessioned 2013-10-07T09:51:32Z
dc.date.available 2013-10-07T09:51:32Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21723
dc.description.abstract V bakalářské práci je cílem popsat život kvasinek v přirozeném prostředí včetně jejich prv-ního mikroskopického pozorování, životních nároků, buněčného života nebo jejich členění. Mimo to je práce orientována na využití kvasinek, především nejznámějšího modelového eukaryotního organismu, a to kvasinky Saccharomyces cerevisiae, která je hojně využívána v potravinářském průmyslu, a to zejména v oblasti pivovarství, vinařství a drožďárenství. Vedle pozitivního přínosu v této oblasti je také okrajově zmíněna patogenní činnost kvasi-nek, se kterou se potýkají v bakalářské práci dotčená odvětví potravinářství. cs
dc.format 65 s. (111 654 znaků). cs
dc.format.extent 2520982 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mikroorganismus cs
dc.subject eukaryotická buňka cs
dc.subject kvasinka cs
dc.subject životní prostřední cs
dc.subject výskyt kvasinek cs
dc.subject životní nároky kvasinky cs
dc.subject historie cs
dc.subject buněčná stavba cs
dc.subject metabolismus cs
dc.subject rozmnožování cs
dc.subject buněčný cyklus cs
dc.subject členění kvasinek cs
dc.subject pivovarství cs
dc.subject vinařství cs
dc.subject drožďárenství cs
dc.subject Saccharomyces cerevisiae cs
dc.subject microorganism en
dc.subject eukaryotic cell en
dc.subject yeast en
dc.subject environment en
dc.subject occurrence of yeast en
dc.subject environmental requirements of yeast growing en
dc.subject history en
dc.subject cell structure en
dc.subject metabolism en
dc.subject proliferation en
dc.subject life cycle of a cell en
dc.subject yeast classification en
dc.subject brewery industry en
dc.subject yeast industry en
dc.subject wine making en
dc.subject Sac-charomyces cerevisiae en
dc.title Využití kvasinek v potravinářském průmyslu cs
dc.title.alternative Applications of Yeast in The Food Industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The aim of the dissertation is to describe the life of yeast bacteria which includes, among others, a description of the first observation of the bacteria under a microscope and a de-scription of the conditions of their survival and proliferation. Some space is devoted to their classification. The work also focuses on the application of yeast bacteria with special interest in Saccharomyces cerevisiae which is a model eukaryotic organism. This organism is widely used in the food industry, especialy in the brewery and yeast industries and in wine making. Apart from the above mentioned positive applications of the bacteria some attention is given also to their potentially pathogenic effects which the food industry needs to cope with. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25589
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
neupauerová_2012_bp.pdf 2.404Mb PDF View/Open
neupauerová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
neupauerová_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account